Töltött kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 75 dkg rétes liszt
  • 25 dkg sima liszt
  • 1 cs élesztő(5dkg)
  • 8 dl meleg tej
  • 2 db tojás sárgája
  • 3 dl étolalj
  • 1 ek só
  • 1 ek porcukor

Töltelék:

  • 30 dkg füstölt vagy sima párizsi
  • 20 dkg füstült szalonna
  • 1 nagy fej vörös vagy lilahagyma
  • 1 kisdobozos tejföl
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 doboz kukorica

Tetejére:

  • Reszelt sajt
  • 1 tojás

Elkészítése:

A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk, majd dagasztjuk. Meleg helyen kelesztjük, amíg a duplájára nem kel.

Amikor a tészta megkelt 5 cipóra osztjuk és lángos formákat nyújtunk belőle. Amikor ez kész, akkor háromszögeket vágunk belőle (úgy mint a pizzából), majd elkészítjük a tölteléket.

A párizsit, a hagymát és a szalonnát apróra vágjuk, majd összesütjük egy serpenyőben. Amikor kész és levettük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejfölt, a kukoricát és jól összekeverjük. Amikor a töltelékünk kihűl, megtöltjük vele a háromszögeket, és a szélesebb végétől felsodorjuk, a végeit benyomkodjuk. A tojást felverjük, megkenjük vele a kifliket, majd megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, sütőpapíron pirosra sütjük.