Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepertős bodag recept

Tepertős bodag
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg liszt
    • 1 ek mangalica zsír
    • 8 dkg tepertő (apróra kockázva)
    • 5 dkg élesztő
    • 3 dl tej (langyos tej!)
    • 3 ek tejföl
    • fehérbors ízlés szerint
    • só ízlés szerint
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    Beleöntjük a lisztet egy nagy tálba, hozzáadjuk a sót és a borsot. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, beleöntjük a lisztbe, hozzáadunk egy evőkanálnyi sertés zsírt és összedolgozzuk.

    Jól össze gyúrjuk a tésztát és lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk. Megkenjük a tésztát tejföllel, majd bőségesen megszórjuk tepertővel.
    Összegyúrjuk, szükség esetén lisztezzük még.

    Kinyújtjuk, és nyújtófa segítségével kizsírozott és lisztezett tepsibe fektetjük a tésztát. Formára igazítjuk, konyharuhával letakarjuk és hagyjuk a tésztát kelni.

    Miután duplájára emelkedett a tészta, meleg vizes késsel négyzetrácsokat vágunk a tésztába, hogy könnyen törhető legyen, és tojásfehérjével bekenjük.

    Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, konyharuhában tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá