Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámos-túrós pogácsa recept

Szezámos-túrós pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finom liszt +a lisztezéshez
    • 0,5 kg félzsíros tehéntúró
    • 4 dl 20%-os tejföl
    • 3 teás kanál só
    • egy teás kanálnyi őrölt bors
    • 25 dkg ráma margarin
    • 2 dl étolaj
    • 5 dkg élesztő
    • 1 evő kanál cukor
    • 1 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 dl tej
    • szezámmag

    Elkészítése: Az élesztőt egy bögrébe morzsolom, hozzá adom a kanál cukrot, és annyi langyos tejet, hogy ellepje.
    Amíg az élesztő feljön, előkészítem a lisztet: Zacskóstól beteszem a mikró tálcájára a lisztet, 1 percig langyosítom, majd a dagasztó tálba szitálom.

    Hozzáadom a rámát, a sót, a borsot, egy deci étolajat, és jól eldörzsölöm. Egy mélyedést készítek a liszt közepén, ha az élesztő felfutott, beleöntöm, hozzáadom a tejfölt, a túrót, és bedagasztom, ha kell hozzáadok langyos tejet, és jól összedolgozom.

    A másik deci étolajat beledagasztom a kész tésztába, majd a tetejét beszórom liszttel, és konyharuhával letakarom, és párnák közt duplájára vagy még nagyobbra kelesztem.

    Ha megkelt a tészta a gyúródeszkára borítom, és 1 – 1.5 cm-re kinyújtom, és összehajtogatom. Jobbról egy harmad balról a másik harmad, és az alsó felét felhajtom, félbe. Ezt a műveletet 3 x megismétlem, majd 1.5 cm-re kinyújtom. A tojást felverem a tejjel, sóval, és a tészta tetejét bekenem, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kerek pogácsákat szaggatok.

    A kis pogikat kicsit megformázom, a két kezemmel, és a tojásos felét bele mártom az oda készített szezámmagba, (vagy sajtba), és a sütőlapra teszem.

    180 fokon sütöm, előmelegített sütőben, 30-40 percig.
    Az én szaggatómmal 100-110 pogácsát tudok kiszaggatni ebből a mennyiségből. A szaggatóm átmérője: 5 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá