Hozzávalók:
Elkészítése: Az élesztőt egy bögrébe morzsolom, hozzá adom a kanál cukrot, és annyi langyos tejet, hogy ellepje.
Amíg az élesztő feljön, előkészítem a lisztet: Zacskóstól beteszem a mikró tálcájára a lisztet, 1 percig langyosítom, majd a dagasztó tálba szitálom.
Hozzáadom a rámát, a sót, a borsot, egy deci étolajat, és jól eldörzsölöm. Egy mélyedést készítek a liszt közepén, ha az élesztő felfutott, beleöntöm, hozzáadom a tejfölt, a túrót, és bedagasztom, ha kell hozzáadok langyos tejet, és jól összedolgozom.
A másik deci étolajat beledagasztom a kész tésztába, majd a tetejét beszórom liszttel, és konyharuhával letakarom, és párnák közt duplájára vagy még nagyobbra kelesztem.
Ha megkelt a tészta a gyúródeszkára borítom, és 1 – 1.5 cm-re kinyújtom, és összehajtogatom. Jobbról egy harmad balról a másik harmad, és az alsó felét felhajtom, félbe. Ezt a műveletet 3 x megismétlem, majd 1.5 cm-re kinyújtom. A tojást felverem a tejjel, sóval, és a tészta tetejét bekenem, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kerek pogácsákat szaggatok.
A kis pogikat kicsit megformázom, a két kezemmel, és a tojásos felét bele mártom az oda készített szezámmagba, (vagy sajtba), és a sütőlapra teszem.
180 fokon sütöm, előmelegített sütőben, 30-40 percig.
Az én szaggatómmal 100-110 pogácsát tudok kiszaggatni ebből a mennyiségből. A szaggatóm átmérője: 5 cm