Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámos, sós szívek recept

Szezámos, sós szívek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 3 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 kis pohár tejföl
    • 1 kiskanál só
    • 3 evőkanál olaj
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • szezámmag vagy fenyőmag, lenmag, tökmag, köménymag vagy sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a margarinnal, a tojással, a sóval, tejföllel és az olajjal összedolgozzuk. Az így kapott tésztát langyos helyen 1-2 órán át kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkán 2 cm vastagra nyújtjuk és szív alakú formával kiszúrjuk. Tetejét tojás sárgájával megkenjük, majd megszórjuk szezámmaggal. 180 fokon 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá