Szezámos, sós szívek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szezámos, sós szívek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 kiskanál só
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 egész tojás

Tetejére:

  • 1 tojás sárgája
  • szezámmag vagy fenyőmag, lenmag, tökmag, köménymag vagy sajt

Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a margarinnal, a tojással, a sóval, tejföllel és az olajjal összedolgozzuk. Az így kapott tésztát langyos helyen 1-2 órán át kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkán 2 cm vastagra nyújtjuk és szív alakú formával kiszúrjuk. Tetejét tojás sárgájával megkenjük, majd megszórjuk szezámmaggal. 180 fokon 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.