Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámos sonkás kifli recept

Szezámos sonkás kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 48 dkg liszt
    • 1 púpozott teáskanál só
    • 3 dl tej
    • 13 dkg margarin
    • 5 dkg élesztő
    • 1 ek cukor

    Töltelék:

    • 20 dkg sajt (én 10 dkg ementálit és 10 dkg füstölt sajtot használtam)
    • 15 dkg sonka
    • 20 dkg margarin
    • + 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • szezámmag a tetejére

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk. Beletesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.

    A margarint megolvasztjuk. A tészta hozzávalóit a felfutott élesztővel 15 percig dagasztjuk. Eleinte nagyon ragacsosnak tűnik, de a végén egy könnyű kelt tésztát kell kapnunk.

    Ha ragacsos maradna, akkor tegyünk bele egy kevés lisztet. 50 percig kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A margarint habosra keverjük és az apróra vágott sajtot és sonkát belekeverjük.

    A megkelt tésztát 2 részre osztjuk. Az egyiket kb 3 mm vékonyságúra kb 40 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. 16 részre vágjuk, mint a tortát. Szélesebb oldalukra egy kiskanálnyi tölteléket rakunk.

    A csúcsa felé föltekerjük, közben egy kicsit húzzuk a tésztát, hogy minél több tekerés legyen rajta. A másik cipóval ugyanígy járunk el. Felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk.

    Előmelegített sütőben 190 fokon 25-30 perc alatt megsütjük

    A szezámos sonkás kifli kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 352 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 24 g
    Zsír: 23 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá