Szezámos sonkás kifli recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 48 dkg liszt
- 1 púpozott teáskanál só
- 3 dl tej
- 13 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
Töltelék:
- 20 dkg sajt (én 10 dkg ementálit és 10 dkg füstölt sajtot használtam)
- 15 dkg sonka
- 20 dkg margarin
- + 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- szezámmag a tetejére
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk. Beletesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.
A margarint megolvasztjuk. A tészta hozzávalóit a felfutott élesztővel 15 percig dagasztjuk. Eleinte nagyon ragacsosnak tűnik, de a végén egy könnyű kelt tésztát kell kapnunk.
Ha ragacsos maradna, akkor tegyünk bele egy kevés lisztet. 50 percig kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A margarint habosra keverjük és az apróra vágott sajtot és sonkát belekeverjük.
A megkelt tésztát 2 részre osztjuk. Az egyiket kb 3 mm vékonyságúra kb 40 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. 16 részre vágjuk, mint a tortát. Szélesebb oldalukra egy kiskanálnyi tölteléket rakunk.
A csúcsa felé föltekerjük, közben egy kicsit húzzuk a tésztát, hogy minél több tekerés legyen rajta. A másik cipóval ugyanígy járunk el. Felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 190 fokon 25-30 perc alatt megsütjük
A szezámos sonkás kifli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 23 g