Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk. Beletesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.
A margarint megolvasztjuk. A tészta hozzávalóit a felfutott élesztővel 15 percig dagasztjuk. Eleinte nagyon ragacsosnak tűnik, de a végén egy könnyű kelt tésztát kell kapnunk.
Ha ragacsos maradna, akkor tegyünk bele egy kevés lisztet. 50 percig kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A margarint habosra keverjük és az apróra vágott sajtot és sonkát belekeverjük.
A megkelt tésztát 2 részre osztjuk. Az egyiket kb 3 mm vékonyságúra kb 40 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. 16 részre vágjuk, mint a tortát. Szélesebb oldalukra egy kiskanálnyi tölteléket rakunk.
A csúcsa felé föltekerjük, közben egy kicsit húzzuk a tésztát, hogy minél több tekerés legyen rajta. A másik cipóval ugyanígy járunk el. Felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 190 fokon 25-30 perc alatt megsütjük