Szalalkális sajtos rúd (édesanyám receptje alapján) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin vagy vaj
- 1 kis dobozos tejföl (kb 160 g-ra lesz szükség)
- 20 dkg sajt reszelve
- 1 cs szalalkáli
- 2 kk só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Tetejére:
- tojás fehérje
- 15 dkg sajt reszelve
- 1 kk piros paprika
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat elkeverjük. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat, majd a két tojás sárgájával összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy jól formázható, nyújtható tésztát kapjunk.
A kész tésztánkat kb fél cm vastagságúra nyújtjuk, lekenjük a tojás fehérjével, megszórjuk a paprikás reszelt sajttal és derelyevágó (vagy pizzavágó) segítségével kb 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk a kis csíkokat és 180 fokos, előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük.
A szalalkálitól kissé fel fognak jönni a rudak. Először puhák lesznek, de ahogy hűl, kicsit keményedik, így végeredményként belül omlós, kívül ropogós rudacskákat kapunk. Fém dobozban egy szalvétával letakarva jó pár napig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »