Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós stanglik recept

Sós stanglik
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 6 ek zsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dkg élesztő
    • 175 g tejföl
    • 1 tk só

    Elkészítése:

    A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a zsírral, majd hozzáadjuk a sót. A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk a tojások sárgáit. Az egészet sima, nem ragadós tésztává gyúrjuk, majd legalább fél órát pihentetjük.

    Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk kedvünk szerint magvakkal vagy sajttal. Készíthetjük egyféle feltéttel is, de többfélével különösen mutatós lesz.

    A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsikre rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt arany barnára sütjük. Látványra is vonzó, és ízében sem fog csalódást okozni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá