Sós stanglik recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 6 ek zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dkg élesztő
- 175 g tejföl
- 1 tk só
Elkészítése:
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a zsírral, majd hozzáadjuk a sót. A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk a tojások sárgáit. Az egészet sima, nem ragadós tésztává gyúrjuk, majd legalább fél órát pihentetjük.
Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk kedvünk szerint magvakkal vagy sajttal. Készíthetjük egyféle feltéttel is, de többfélével különösen mutatós lesz.
A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsikre rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt arany barnára sütjük. Látványra is vonzó, és ízében sem fog csalódást okozni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »