Sós stanglik recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 6 ek zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dkg élesztő
- 175 g tejföl
- 1 tk só
Elkészítése:
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a zsírral, majd hozzáadjuk a sót. A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk a tojások sárgáit. Az egészet sima, nem ragadós tésztává gyúrjuk, majd legalább fél órát pihentetjük.
Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk kedvünk szerint magvakkal vagy sajttal. Készíthetjük egyféle feltéttel is, de többfélével különösen mutatós lesz.
A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsikre rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt arany barnára sütjük. Látványra is vonzó, és ízében sem fog csalódást okozni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »