Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós rúd recept

Sós rúd
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • 1 tk. cukor
    • 2 tk só
    • 1 dl olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • Sós máz:
    • 3 ek liszt
    • 1 kk só
    • víz

    Elkészítése:

    A tejet kis cukorral langyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Mikor feljött, beleöntjük a lisztbe, sózzuk, olajat teszünk hozzá. Összeállítjuk előbb kézzel, majd robotgéppel kidagasztjuk.

    kb 1-2 órát kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk. Kis gombócokat csípünk belőle, majd rudakká simítjuk. A tepsibe rakosgatjuk őket, megkenjük felvert tojással és 200 fokos sütőbe toljuk. Kb 20-25 perc alatt megsütjük.

    Ezután a mázhoz a lisztet, a sót kevés vízzel összekeverjük, majd nylon zacskóba öntjük, aminek picit kivágjuk az egyik sarkát. A kisült rudakat a sütőből kihúzva megszórjuk a sós liszttel, majd kicsit még visszatoljuk sülni – ehhez már csak 1-2 perc kell.

    Érdemes rögtön 2 adaggal kezdeni, nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá