Hozzávalók:
Elkészítése:
A tejet kis cukorral langyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Mikor feljött, beleöntjük a lisztbe, sózzuk, olajat teszünk hozzá. Összeállítjuk előbb kézzel, majd robotgéppel kidagasztjuk.
kb 1-2 órát kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk. Kis gombócokat csípünk belőle, majd rudakká simítjuk. A tepsibe rakosgatjuk őket, megkenjük felvert tojással és 200 fokos sütőbe toljuk. Kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Ezután a mázhoz a lisztet, a sót kevés vízzel összekeverjük, majd nylon zacskóba öntjük, aminek picit kivágjuk az egyik sarkát. A kisült rudakat a sütőből kihúzva megszórjuk a sós liszttel, majd kicsit még visszatoljuk sülni – ehhez már csak 1-2 perc kell.
Érdemes rögtön 2 adaggal kezdeni, nagyon finom.