Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós olajos kifli (felezős) recept

Sós olajos kifli (felezős)
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt (BL55 vagy BL90)
    • 2,5 dl tej
    • 1,25 dl étolaj
    • 2 teáskanál só
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3 evőkanál tej
    • 1 evőkanál kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A kimért liszthez hozzáadjuk a sót, majd jól elkeverjük, hogy a később belekerülő élesztő rendesen megkeljen.

    Hozzáadjuk a tejet, olajat és utoljára az előzetesen, cukros tejben felfuttatott élesztőt.

    Kézzel vagy robotgéppel kelt tészta “keménységűre” gyúrjuk a tésztát és kelni hagyjuk kb. 30-45 percig.

    A már megkelt tésztát 4 részre vágjuk és cipónak formázzuk. Hagyjuk kelni még 15 percet.

    A cipókat nagyjából kör alakúra nyújtjuk, majd sugárirányban 8 részre vágjuk.

    Az előre kivajazott tepsire rakjuk (vagy szilikon bevonatú sütőpapírra) a feltekert kifliket, tojással megkenjük, majd a kiflik közé pici margarin kockákat rakunk, annak érdekében, hogy ne süljenek össze és ropogósabb legyen.

    25-30 percig sütjük 200°C-on.

    Tipp:

    A kifliket ízlés szerint bármivel megtölthetjük/megszórhatjuk. Én gyakran virslivel, illetve füstölt karaván sajttal, illetve szezámmaggal szoktam elkészíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá