Sós kozáksapka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 3 evőkanál tej
Töltelék:
- 10 dkg füstölt, főtt taja
- 4 darab savanyú uborka
- 5 dkg sajt (reszelve)
- 1,5 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál majonéz
- só
Díszítés:
- tejföl
- reszelt sajt
- szezámmag
Elkészítése:
Sós piskóta:
A tojásokat a sóval kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk. Ekkor hozzáadjuk a tejet és jól összedolgozzuk. A lisztet és a sütőport hozzáadva óvatosan összeforgatjuk.
Egy kb 37*30 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk és a masszát belesimítjuk.
160 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
Töltelék:
A tarját és az uborkát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, majonézet és a tejfölt. Alaposan összekeverjük és sózzuk ízlés szerint. Ha kissé száraz lenne, keverjünk még bele tejfölt.
Összeállítás:
A piskótát kiszaggatjuk egy 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral.
Az egyik kis pogácsára teszünk a töltelékből bőven, majd ráteszünk egy másik korongot és kissé összenyomjuk.
A süteményünk oldalát vékonyan körbekenjük kikevert tejföllel, majd pirított szezámmagba forgatjuk. A tetejét is megkenjük tejföllel, majd reszelt sajttal megszórjuk.
Nekünk ebből az adagból 9 darab sós kozáksapkánk lett.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










