Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós kozáksapka recept

Sós kozáksapka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg finomliszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1 teáskanál só
    • 3 evőkanál tej

    Töltelék:

    • 10 dkg füstölt, főtt taja
    • 4 darab savanyú uborka
    • 5 dkg sajt (reszelve)
    • 1,5 evőkanál tejföl
    • 1 evőkanál majonéz

    Díszítés:

    • tejföl
    • reszelt sajt
    • szezámmag

    Elkészítése:

    Sós piskóta:

    A tojásokat a sóval kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk. Ekkor hozzáadjuk a tejet és jól összedolgozzuk. A lisztet és a sütőport hozzáadva óvatosan összeforgatjuk.

    Egy kb 37*30 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk és a masszát belesimítjuk.

    160 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

    Töltelék:

    A tarját és az uborkát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, majonézet és a tejfölt. Alaposan összekeverjük és sózzuk ízlés szerint. Ha kissé száraz lenne, keverjünk még bele tejfölt.

    Összeállítás:

    A piskótát kiszaggatjuk egy 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral.

    Az egyik kis pogácsára teszünk a töltelékből bőven, majd ráteszünk egy másik korongot és kissé összenyomjuk.

    A süteményünk oldalát vékonyan körbekenjük kikevert tejföllel, majd pirított szezámmagba forgatjuk. A tetejét is megkenjük tejföllel, majd reszelt sajttal megszórjuk.

    Nekünk ebből az adagból 9 darab sós kozáksapkánk lett.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek