Sós kozáksapka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sós kozáksapka

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál tej

Töltelék:

  • 10 dkg füstölt, főtt taja
  • 4 darab savanyú uborka
  • 5 dkg sajt (reszelve)
  • 1,5 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz

Díszítés:

  • tejföl
  • reszelt sajt
  • szezámmag

Elkészítése:

Sós piskóta:

A tojásokat a sóval kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk. Ekkor hozzáadjuk a tejet és jól összedolgozzuk. A lisztet és a sütőport hozzáadva óvatosan összeforgatjuk.

Egy kb 37*30 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk és a masszát belesimítjuk.

160 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

Töltelék:

A tarját és az uborkát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, majonézet és a tejfölt. Alaposan összekeverjük és sózzuk ízlés szerint. Ha kissé száraz lenne, keverjünk még bele tejfölt.

Összeállítás:

A piskótát kiszaggatjuk egy 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral.

Az egyik kis pogácsára teszünk a töltelékből bőven, majd ráteszünk egy másik korongot és kissé összenyomjuk.

A süteményünk oldalát vékonyan körbekenjük kikevert tejföllel, majd pirított szezámmagba forgatjuk. A tetejét is megkenjük tejföllel, majd reszelt sajttal megszórjuk.

Nekünk ebből az adagból 9 darab sós kozáksapkánk lett.