Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Díszítés:
Elkészítése:
A tojásokat a sóval kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk. Ekkor hozzáadjuk a tejet és jól összedolgozzuk. A lisztet és a sütőport hozzáadva óvatosan összeforgatjuk.
Egy kb 37*30 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk és a masszát belesimítjuk.
160 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A tarját és az uborkát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, majonézet és a tejfölt. Alaposan összekeverjük és sózzuk ízlés szerint. Ha kissé száraz lenne, keverjünk még bele tejfölt.
A piskótát kiszaggatjuk egy 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral.
Az egyik kis pogácsára teszünk a töltelékből bőven, majd ráteszünk egy másik korongot és kissé összenyomjuk.
A süteményünk oldalát vékonyan körbekenjük kikevert tejföllel, majd pirított szezámmagba forgatjuk. A tetejét is megkenjük tejföllel, majd reszelt sajttal megszórjuk.
Nekünk ebből az adagból 9 darab sós kozáksapkánk lett.