Sörkifli recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1/2 kg liszt
- 2 dkg élesztő
- só
- szezámmag vagy köménymag
- 3-4 dl langyos tej
- 6 dkg olvasztott vaj a cikkek kenéséhez
Kenéshez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 ek tej
- só
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 1 mk cukorral.
A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót a megkelt élesztővel és a tejjel rétestészta állagú tésztát dagasztunk.
Négy cipót formálunk, ezeket kerekre kinyújtjuk és megkenjük az olvasztott vajjal.
Mindegyik kört 8 cikkbe vágjuk, kívülről befelé haladva felsodorjuk, kifliket formálunk, sütőlemezre helyezzük.
A tojást elkeverjük a tejjel, majd megkenjük a kiflik tetejét, szezámmaggal vagy köménymaggal megszórjuk, és pihentetjük fél órát.
180 fokra melegített sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »