Sörkifli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 1/2 kg liszt
- 2 dkg élesztő
- só
- szezámmag vagy köménymag
- 3-4 dl langyos tej
- 6 dkg olvasztott vaj a cikkek kenéséhez
Kenéshez:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 ek tej
- só
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 1 mk cukorral.
A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót a megkelt élesztővel és a tejjel rétestészta állagú tésztát dagasztunk.
Négy cipót formálunk, ezeket kerekre kinyújtjuk és megkenjük az olvasztott vajjal.
Mindegyik kört 8 cikkbe vágjuk, kívülről befelé haladva felsodorjuk, kifliket formálunk, sütőlemezre helyezzük.
A tojást elkeverjük a tejjel, majd megkenjük a kiflik tetejét, szezámmaggal vagy köménymaggal megszórjuk, és pihentetjük fél órát.
180 fokra melegített sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük.
Forrás: https://csokolade.network.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.