Sonkás tekercs recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg liszt
- 2 marék rétesliszt
- 5-7 dl tej, hogy gyúrható tésztát kapjunk
- 5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- só ízlés szerint
- 1 dl olaj
Töltelék:
- 25 dkg margarin
- 7 gerezd fokhagyma összezúzva (ízlés szerint variálható)
- gépsonka apró kockákra vágva
Elkészítése: Tészta:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval összedolgozzuk. Kelesztjük, négy részre osztjuk és kisodorjuk kb 1 cm vastagra.
A töltelékhez felolvasztjuk a margarint, beletesszük az összezúzott fokhagymát, ezzel kenjük meg a kisodort tésztát, majd rászórjuk a kockára vágott sonkát és a reszelt sajtot. Felcsavarjuk mint a kalácsot és ujjnyi csigákat vágunk belőle. Tojással megkenjük, megszórhatjuk köménymaggal, szezámmaggal, sajttal és aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat! :)
Tipp:
A rétesliszt elhagyható, illetve a tejből sem tettem bele a 7 dl-t, mert túl lágy lett volna a tészta.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.