Sonkás tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sonkás tekercs

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 kg liszt
  • 2 marék rétesliszt
  • 5-7 dl tej, hogy gyúrható tésztát kapjunk
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • só ízlés szerint
  • 1 dl olaj

Töltelék:

  • 25 dkg margarin
  • 7 gerezd fokhagyma összezúzva (ízlés szerint variálható)
  • gépsonka apró kockákra vágva

Elkészítése: Tészta:

Az élesztőt felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval összedolgozzuk. Kelesztjük, négy részre osztjuk és kisodorjuk kb 1 cm vastagra.

A töltelékhez felolvasztjuk a margarint, beletesszük az összezúzott fokhagymát, ezzel kenjük meg a kisodort tésztát, majd rászórjuk a kockára vágott sonkát és a reszelt sajtot. Felcsavarjuk mint a kalácsot és ujjnyi csigákat vágunk belőle. Tojással megkenjük, megszórhatjuk köménymaggal, szezámmaggal, sajttal és aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat! :)

Tipp:

A rétesliszt elhagyható, illetve a tejből sem tettem bele a 7 dl-t, mert túl lágy lett volna a tészta.