Sonkás-tejfölös szív recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1,5 pohár tejföl
- 20 dkg sonka
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- oregánó
- rozmaring
- só
- bors
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- paprikakrém
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A kiolvasztott leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtom.
A hagymát és a sonkát apró kockára vágom, tálba teszem, majd mellédobom a felszeletelt paprikát, paradicsomot és a felaprított petrezselyemzöldet (-ebből egy keveset díszítésnek félrerakok).
Ráöntöm a tejfölt, ízesítem ízlés szerint a fűszerekkel, fokhagymával, majd a tésztát vékonyan olajjal lekenem és erre rákanalazom a sonkás-tejfölös masszát szépen elosztva.
Két szélét kissé behajtom, majd óvatosan feltekerem és egy szív alakú, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába igazítom.
Lekenem tojással a tetejét, majd meghintem petrezselyemzölddel, megpetyegtetem paprikakrémmel, és 35 perc alatt készre sütöm.
Melegen, hidegen egyaránt szeletelhető, és mennyei finom.