Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A kiolvasztott leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtom.
A hagymát és a sonkát apró kockára vágom, tálba teszem, majd mellédobom a felszeletelt paprikát, paradicsomot és a felaprított petrezselyemzöldet (-ebből egy keveset díszítésnek félrerakok).
Ráöntöm a tejfölt, ízesítem ízlés szerint a fűszerekkel, fokhagymával, majd a tésztát vékonyan olajjal lekenem és erre rákanalazom a sonkás-tejfölös masszát szépen elosztva.
Két szélét kissé behajtom, majd óvatosan feltekerem és egy szív alakú, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába igazítom.
Lekenem tojással a tetejét, majd meghintem petrezselyemzölddel, megpetyegtetem paprikakrémmel, és 35 perc alatt készre sütöm.
Melegen, hidegen egyaránt szeletelhető, és mennyei finom.