Sonkás-kolbászos, szezámmagos kockák recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 3 csapott tk só
- 3 dl meleg tej (nem forró!)
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 10 dkg vaj
- 1 ek tejföl
A hajtogatáshoz:
- 1-2 ek olvasztott vaj
- ízlés szerint sonka
- ízlés szerint kolbász
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ízlés szerint szezámmag vagy reszelt sajt
Elkészítése:
A meleg, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A kimért lisztet elkeverjük a sóval, majd a többi hozzávalóval együtt egy könnyű, de rugalmas tésztát gyúrunk.
Letakarva hagyjuk pihenni 1 órán keresztül, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki. Kenjük meg olvasztott margarinnal és szórjuk rá a sonka és kolbász darabkákat. Tenyerünkkel lapogassuk el, majd a pogácsáknál már megszokott hajtogatással hajtsuk össze.
Hagyjuk pihenni további 20 percig, majd nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra és vágjuk tetszés szerinti kockákra, majd tegyük tepsibe. Újabb pihenő következik, ezután lehet lekenni a felvert tojással és megszórni a szezámmaggal.
Mehet is az előmelegített sütőbe, ahol 180 fokon, légkeveréssel kb 18-20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









