Sonkás-kolbászos, szezámmagos kockák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 3 csapott tk só
- 3 dl meleg tej (nem forró!)
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg vaj
- 1 ek tejföl
A hajtogatáshoz:
- 1-2 ek olvasztott vaj
- ízlés szerint sonka
- ízlés szerint kolbász
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint szezámmag vagy reszelt sajt
Elkészítése:
A meleg, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A kimért lisztet elkeverjük a sóval, majd a többi hozzávalóval együtt egy könnyű, de rugalmas tésztát gyúrunk.
Letakarva hagyjuk pihenni 1 órán keresztül, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki. Kenjük meg olvasztott margarinnal és szórjuk rá a sonka és kolbász darabkákat. Tenyerünkkel lapogassuk el, majd a pogácsáknál már megszokott hajtogatással hajtsuk össze.
Hagyjuk pihenni további 20 percig, majd nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra és vágjuk tetszés szerinti kockákra, majd tegyük tepsibe. Újabb pihenő következik, ezután lehet lekenni a felvert tojással és megszórni a szezámmaggal.
Mehet is az előmelegített sütőbe, ahol 180 fokon, légkeveréssel kb 18-20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »