Sonkás-kolbászos, szezámmagos kockák recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 3 csapott tk só
- 3 dl meleg tej (nem forró!)
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg vaj
- 1 ek tejföl
A hajtogatáshoz:
- 1-2 ek olvasztott vaj
- ízlés szerint sonka
- ízlés szerint kolbász
A tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint szezámmag vagy reszelt sajt
Elkészítése:
A meleg, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A kimért lisztet elkeverjük a sóval, majd a többi hozzávalóval együtt egy könnyű, de rugalmas tésztát gyúrunk.
Letakarva hagyjuk pihenni 1 órán keresztül, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki. Kenjük meg olvasztott margarinnal és szórjuk rá a sonka és kolbász darabkákat. Tenyerünkkel lapogassuk el, majd a pogácsáknál már megszokott hajtogatással hajtsuk össze.
Hagyjuk pihenni további 20 percig, majd nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra és vágjuk tetszés szerinti kockákra, majd tegyük tepsibe. Újabb pihenő következik, ezután lehet lekenni a felvert tojással és megszórni a szezámmaggal.
Mehet is az előmelegített sütőbe, ahol 180 fokon, légkeveréssel kb 18-20 percig sütjük.