Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás kifli recept

Sonkás kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 pohár kefir, vagy tejföl
    • 100 ml étolaj
    • 100 ml tej
    • 6 dkg cukor
    • csipet só
    • egy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Töltelékhez:

    • 15 dkg margarin
    • 10-12 dkg felkockázott sonka, vagy füstölt-főtt tarja, ki mit szeret

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk, és kb 30-45 percet kelesztjük. Ha megkelt, 4 felé vágjuk. A négy részből egyet elveszünk, megfelezzük és 30-30 cm -es korongokat nyújtunk belőlük.

    Az első lapot megkenjük a sonkával habosra kevert margarin negyedével. Ráfektetjük a másik lapot, és 8 cikkre vágjuk.

    A szélesebb végétől kezdve kifli formára tekerjük. A további 3 résszel ugyanígy járunk el.

    Kizsírozott vagy margarinozott tepsibe tesszük, és megkenjük a tetejét a felvert tojással – megszórhatjuk reszelt sajttal is- és előmelegített sütőben, 200 C-on, 12-15 percig pirosra sütjük.

    Tipp:

    Én szárított élesztőt használok (Oetker 7 gr), abból 1 zacskó elég a fenti mennyiséghez.


    Kellemes sütést, jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá