Sonkás kifli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sonkás kifli

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 1 pohár kefir, vagy tejföl
  • 100 ml étolaj
  • 100 ml tej
  • 6 dkg cukor
  • csipet só
  • egy tojás a kenéshez

Töltelékhez:

  • 15 dkg margarin
  • 10-12 dkg felkockázott sonka, vagy füstölt-főtt tarja, ki mit szeret

Elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk, és kb 30-45 percet kelesztjük. Ha megkelt, 4 felé vágjuk. A négy részből egyet elveszünk, megfelezzük és 30-30 cm -es korongokat nyújtunk belőlük.

Az első lapot megkenjük a sonkával habosra kevert margarin negyedével. Ráfektetjük a másik lapot, és 8 cikkre vágjuk.

A szélesebb végétől kezdve kifli formára tekerjük. A további 3 résszel ugyanígy járunk el.

Kizsírozott vagy margarinozott tepsibe tesszük, és megkenjük a tetejét a felvert tojással – megszórhatjuk reszelt sajttal is- és előmelegített sütőben, 200 C-on, 12-15 percig pirosra sütjük.

Tipp:

Én szárított élesztőt használok (Oetker 7 gr), abból 1 zacskó elég a fenti mennyiséghez.


Kellemes sütést, jó étvágyat kívánok hozzá!