Sonkakrémes labdabukták recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 csapott tk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 1 nagy csipet cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin
Töltelékhez:
- 20 dkg sonka
- 3 db háromszögletű sajt
- 1 tk majonézes torma
Továbbá:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni
- 1 kk szezámmag
- 2 ek tej az átgőzöléshez
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral, hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez a tojással, olvasztott margarinnal együtt. Alaposan kidagasztjuk, és letakarva legalább 1 órát kelesztjük. A töltelékhez a sonkát ledaráltjuk, összeforgatjuk a krémesre kevert sajtokkal és a tormával.
A tésztát 4 mm vastagra elnyújtjuk és nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Mindegyik közepére teszünk 1 kiskanál tölteléket. Gombócot formázunk.
Egy margarinnal kikent és liszttel megszórt közepes tepsibe vagy hőálló tálba lazán belerakjuk.
Letakarva kb. 30 percet kelesztjük, lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Óvatosan lekenjük tejjel és letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni. Langyosan kínáljuk.
Tipp:
Eddig még csak édes buktát sütöttem, de gondoltam itt az ideje kipróbálni a sósat is. A sonka finom tölteléknek bizonyult, a tormától kicsit pikáns. A család csak úgy magában fogyasztotta, én friss zöldségekkel, paradicsommal, uborkával.
Legközelebb 1-2 keményre főtt tojást is teszek a töltelékbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »