Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal baconnel töltött kiflik recept

Sajttal baconnel töltött kiflik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finom liszt
    • 15 dkg margarin
    • 3 dl tej
    • 2 ek.étolaj
    • 2 ek.tejföl
    • 3 dkg élesztő
    • 1 tk.cukor
    • 1 tk.só
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 cs.szeletelt bacon
    • 20 dkg reszelt trappista sajt
    • A tetejére:
    • 1 db egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag
    • lenmag

    Előkészítés:

    Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk és a liszttel,olvasztott margarinnal,olajjal,sóval és a tojások sárgájával begyúrjuk a tésztát majd egy órát meleg helyen kelesztjük. A sajtot lereszeljük.

    Elkészítés:

    A tésztát három egyforma cipóra osztottam. A cipókat vékonyra,kerek formára nyújtjuk. A kinyújtott tésztát nyolc cikkbe vágjuk. A cikkek szélesebbik oldalától ráfektetjük a bacont /két fél szeletet tettem rá/ és ráteszünk a reszelt trappista sajtból. A szélesebbik végétől feltekerjük kifli formára. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,lekenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezám és lenmaggal . Előmelegített sütőben közepes lángon kb.30 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá