Hozzávalók:
Előkészítés:
Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk és a liszttel,olvasztott margarinnal,olajjal,sóval és a tojások sárgájával begyúrjuk a tésztát majd egy órát meleg helyen kelesztjük. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés:
A tésztát három egyforma cipóra osztottam. A cipókat vékonyra,kerek formára nyújtjuk. A kinyújtott tésztát nyolc cikkbe vágjuk. A cikkek szélesebbik oldalától ráfektetjük a bacont /két fél szeletet tettem rá/ és ráteszünk a reszelt trappista sajtból. A szélesebbik végétől feltekerjük kifli formára. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,lekenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezám és lenmaggal . Előmelegített sütőben közepes lángon kb.30 perc alatt megsütjük.