Sajttal baconnel töltött kiflik

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sajttal baconnel töltött kiflik

Hozzávalók:

  • 50 dkg finom liszt
  • 15 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 2 ek.étolaj
  • 2 ek.tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tk.cukor
  • 1 tk.só
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 cs.szeletelt bacon
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • A tetejére:
  • 1 db egész tojás
  • szezámmag
  • lenmag

Előkészítés:

Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk és a liszttel,olvasztott margarinnal,olajjal,sóval és a tojások sárgájával begyúrjuk a tésztát majd egy órát meleg helyen kelesztjük. A sajtot lereszeljük.

Elkészítés:

A tésztát három egyforma cipóra osztottam. A cipókat vékonyra,kerek formára nyújtjuk. A kinyújtott tésztát nyolc cikkbe vágjuk. A cikkek szélesebbik oldalától ráfektetjük a bacont /két fél szeletet tettem rá/ és ráteszünk a reszelt trappista sajtból. A szélesebbik végétől feltekerjük kifli formára. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,lekenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezám és lenmaggal . Előmelegített sütőben közepes lángon kb.30 perc alatt megsütjük.