Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-túrós pogácsa recept

Sajtos-túrós pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 csapott tk cukor
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg félzsíros tehéntúró
    • 20-30 dkg trappista sajt reszelve
    • 175 gramm tejföl
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csapott ek só

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

    A tejfölben (ne legyen hideg) simára keverjük a tojássárgákat.

    A liszttel elkeverjük a sót és elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásos tejfölt és a túrót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük.

    A tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk. Megszórjuk a reszelt sajt 2/3-ával, szorosan feltekerjük (mintha bejglit készítenénk). Fél órát hűtőben pihentetjük.

    A tésztatekercsből egyetlen, kb 3 cm vastagságú, téglalapot nyújtunk. Megkenjük 1 tojássárgájával és rászórjuk a maradék reszelt sajtot.

    Késsel kb 4*4 cm-es kockákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 200 fokon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Természetesen lehet pogácsaszaggatóval is szaggatni, ekkor vigyázni kell, hogy ne legyen sok megmaradt rész, mert az újra gyúrva már nem lesz leveles!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá