Sajtos-tarjás rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 db réteslap
- 20 dkg főtt, füstölt tarja
- 15 dkg sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 2 fej fokhagyma
- 2-3 ág friss rozmaring
- kb 1,5 dl tejföl
- kb 2 ek majonéz
- só, bors ízlés szerint
- kevés olaj
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel.
A vajat olvasszuk meg, a sajtot reszeljük le, a tojást enyhén verjük fel. A tarját vágjuk fel apróra.
Terítsünk le egy sütőpapírt, majd tegyük rá az első lapot. Kenjük le vajjal, majd szórjunk rá kevés sajtot. Tegyünk rá egy újabb lapot, majd kenjük meg vajjal és szórjunk rá sajtot. Folytassuk a rétegezést, amíg a lapok el negy fogynak.
Az utolsó lapot tojással kenjük meg, majd szórjuk rá majdnem az összes sajtot és szórjuk meg a tarjával.
Óvatosan tekerjük fel, majd a sütőpapír segítségével húzzuk át egy tepsire. Kenjük le olvasztott vajja és szórjuk rá a maradék sajtot.
A fokhagymát szedjük gerezdekre, majd szórjuk a rétes mellé, tegyük mellé a rozmaringot és kevés olajjal locsoljuk meg.
Kb 25 perc alatt süssük szép pirosra.
A fokhagymákat (ami nem égett meg), hámozzuk meg és villával kissé nyomkodjuk össze. Adjuk hozzá a tejfölt, majonézet, sót, borsot és kevés aprított rozmaringot, majd az egészet keverjük alaposan össze.
A kihűlt rétest szeleteljük fel és tálaljuk a fokhagymás mártogatóssal.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »