Sajtos-tarjás rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 db réteslap
- 20 dkg főtt, füstölt tarja
- 15 dkg sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 2 fej fokhagyma
- 2-3 ág friss rozmaring
- kb 1,5 dl tejföl
- kb 2 ek majonéz
- só, bors ízlés szerint
- kevés olaj
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel.
A vajat olvasszuk meg, a sajtot reszeljük le, a tojást enyhén verjük fel. A tarját vágjuk fel apróra.
Terítsünk le egy sütőpapírt, majd tegyük rá az első lapot. Kenjük le vajjal, majd szórjunk rá kevés sajtot. Tegyünk rá egy újabb lapot, majd kenjük meg vajjal és szórjunk rá sajtot. Folytassuk a rétegezést, amíg a lapok el negy fogynak.
Az utolsó lapot tojással kenjük meg, majd szórjuk rá majdnem az összes sajtot és szórjuk meg a tarjával.
Óvatosan tekerjük fel, majd a sütőpapír segítségével húzzuk át egy tepsire. Kenjük le olvasztott vajja és szórjuk rá a maradék sajtot.
A fokhagymát szedjük gerezdekre, majd szórjuk a rétes mellé, tegyük mellé a rozmaringot és kevés olajjal locsoljuk meg.
Kb 25 perc alatt süssük szép pirosra.
A fokhagymákat (ami nem égett meg), hámozzuk meg és villával kissé nyomkodjuk össze. Adjuk hozzá a tejfölt, majonézet, sót, borsot és kevés aprított rozmaringot, majd az egészet keverjük alaposan össze.
A kihűlt rétest szeleteljük fel és tálaljuk a fokhagymás mártogatóssal.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »