Sajtos-tarjás rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 db réteslap
- 20 dkg főtt, füstölt tarja
- 15 dkg sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 2 fej fokhagyma
- 2-3 ág friss rozmaring
- kb 1,5 dl tejföl
- kb 2 ek majonéz
- só, bors ízlés szerint
- kevés olaj
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel.
A vajat olvasszuk meg, a sajtot reszeljük le, a tojást enyhén verjük fel. A tarját vágjuk fel apróra.
Terítsünk le egy sütőpapírt, majd tegyük rá az első lapot. Kenjük le vajjal, majd szórjunk rá kevés sajtot. Tegyünk rá egy újabb lapot, majd kenjük meg vajjal és szórjunk rá sajtot. Folytassuk a rétegezést, amíg a lapok el negy fogynak.
Az utolsó lapot tojással kenjük meg, majd szórjuk rá majdnem az összes sajtot és szórjuk meg a tarjával.
Óvatosan tekerjük fel, majd a sütőpapír segítségével húzzuk át egy tepsire. Kenjük le olvasztott vajja és szórjuk rá a maradék sajtot.
A fokhagymát szedjük gerezdekre, majd szórjuk a rétes mellé, tegyük mellé a rozmaringot és kevés olajjal locsoljuk meg.
Kb 25 perc alatt süssük szép pirosra.
A fokhagymákat (ami nem égett meg), hámozzuk meg és villával kissé nyomkodjuk össze. Adjuk hozzá a tejfölt, majonézet, sót, borsot és kevés aprított rozmaringot, majd az egészet keverjük alaposan össze.
A kihűlt rétest szeleteljük fel és tálaljuk a fokhagymás mártogatóssal.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »