Sajtos-tarjás rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 db réteslap
- 20 dkg főtt, füstölt tarja
- 15 dkg sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 2 fej fokhagyma
- 2-3 ág friss rozmaring
- kb 1,5 dl tejföl
- kb 2 ek majonéz
- só, bors ízlés szerint
- kevés olaj
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel.
A vajat olvasszuk meg, a sajtot reszeljük le, a tojást enyhén verjük fel. A tarját vágjuk fel apróra.
Terítsünk le egy sütőpapírt, majd tegyük rá az első lapot. Kenjük le vajjal, majd szórjunk rá kevés sajtot. Tegyünk rá egy újabb lapot, majd kenjük meg vajjal és szórjunk rá sajtot. Folytassuk a rétegezést, amíg a lapok el negy fogynak.
Az utolsó lapot tojással kenjük meg, majd szórjuk rá majdnem az összes sajtot és szórjuk meg a tarjával.
Óvatosan tekerjük fel, majd a sütőpapír segítségével húzzuk át egy tepsire. Kenjük le olvasztott vajja és szórjuk rá a maradék sajtot.
A fokhagymát szedjük gerezdekre, majd szórjuk a rétes mellé, tegyük mellé a rozmaringot és kevés olajjal locsoljuk meg.
Kb 25 perc alatt süssük szép pirosra.
A fokhagymákat (ami nem égett meg), hámozzuk meg és villával kissé nyomkodjuk össze. Adjuk hozzá a tejfölt, majonézet, sót, borsot és kevés aprított rozmaringot, majd az egészet keverjük alaposan össze.
A kihűlt rétest szeleteljük fel és tálaljuk a fokhagymás mártogatóssal.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »