Sajtos stangli recept
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.
A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, őrölt köménymagot, végül a felfuttatott élesztőt.
Összegyúrunk minden anyagot alaposan, majd negyed órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 4 mm vastagra és derelyevágóval rudakra vágjuk.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk, megkenjük a kissé felvert tojással.
A megmaradt reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokon szép pirosra megsütjük.
Tipp:
Ha túl ragadós lenne a tészta, akkor kis lisztet tegyünk hozzá. Mikor kinyújtottuk, próbáljunk a téglalap alakra törekedni, vágjuk fel derelyevágóval, ne szedjük szét a rudakat, hanem hagyjuk egyben és így könnyebb tojással is megkenni, majd a sajttal megszórni!