Sajtos stangli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 dkg élesztő
- 0,5 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 kk só
- 2 ek tejföl
- reszelt sajt tetszés szerint
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
Tetejére:
- tojásfehérje
- reszelt sajt
- szezámmag, mogyoró, mák,… stb
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Meleg helyre tesszük, hogy duplájára keljen.
A tésztát kinyújtjuk vékonyra, megszórjuk reszelt sajttal, összehajtogatjuk, majd újrakelesztjük.
A tésztát újra kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagra, megkenjük tojásfehérjével, majd ízlés szerint sajttal, magvakkal szórjuk meg.
Derelyevágóval vékony rudakat szeletelünk belőle, sütőpapírral borított tepsibe tesszük és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










