Sajtos stangli recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 dkg élesztő
- 0,5 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 kk só
- 2 ek tejföl
- reszelt sajt tetszés szerint
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
Tetejére:
- tojásfehérje
- reszelt sajt
- szezámmag, mogyoró, mák,… stb
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Meleg helyre tesszük, hogy duplájára keljen.
A tésztát kinyújtjuk vékonyra, megszórjuk reszelt sajttal, összehajtogatjuk, majd újrakelesztjük.
A tésztát újra kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagra, megkenjük tojásfehérjével, majd ízlés szerint sajttal, magvakkal szórjuk meg.
Derelyevágóval vékony rudakat szeletelünk belőle, sütőpapírral borított tepsibe tesszük és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.