Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-sonkás rétes recept

Sajtos-sonkás rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag réteslap
    • 2 ek olaj (vagy olvasztott margarin)
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • szerecsendió
    • 20 dkg sonka
    • fél szál póréhagyma
    • 1 szál újhagyma/metélőhagyma
    • lapka sajt (opcionális)

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag vagy reszelt sajt

    Elkészítése:

    A réteslapokat egyenként megkenjük olajjal, majd egymásra tesszük. A 2 tojást elkeverjük a sóval, a borssal, az apróra vágott újhagymával, metélőhagymával vagy póréhagymával, majd beleszórjuk a reszelt sajtot, és jól elkeverjük. A sonkát a réteslapra tesszük úgy, hogy a szélén 2-3 centi üresen maradjon. (Én itt tettem rá az extra adag lapka sajtot.)

    Rákenjük a sajtos masszát, a végeit behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki, majd feltekerjük, mint a rétest.

    Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal/reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Én most ementáli- és füstölt sajtot használtam, és egy kis petrezselymet is aprítottam bele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá