Sajtos-sonkás rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 2 ek olaj (vagy olvasztott margarin)
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • bors
  • szerecsendió
  • 20 dkg sonka
  • fél szál póréhagyma
  • 1 szál újhagyma/metélőhagyma
  • lapka sajt (opcionális)

A tetejére:

  • 1 tojás
  • szezámmag vagy reszelt sajt

Elkészítése:

A réteslapokat egyenként megkenjük olajjal, majd egymásra tesszük. A 2 tojást elkeverjük a sóval, a borssal, az apróra vágott újhagymával, metélőhagymával vagy póréhagymával, majd beleszórjuk a reszelt sajtot, és jól elkeverjük. A sonkát a réteslapra tesszük úgy, hogy a szélén 2-3 centi üresen maradjon. (Én itt tettem rá az extra adag lapka sajtot.)

Rákenjük a sajtos masszát, a végeit behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki, majd feltekerjük, mint a rétest.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal/reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Én most ementáli- és füstölt sajtot használtam, és egy kis petrezselymet is aprítottam bele.