Sajtos-sonkás-medvehagymás uzsonna recept

Hozzávalók:
- 1 cs levelestészta
- 10 dkg gépsonka
- 10 dkg (ementáli) sajt
- 1 kis csokor friss medvehagyma
- só és bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 csipet szezámmag
Elkészítése:
A sonkát vékony csíkokra, a medvehagymát apróra vágjuk, a sajtot pedig durvára reszeljük. Az egészet sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.
A sütőt előmelegítjük (alsó-felső) 200 fokra.
A tojást felverjük. A levelestésztát kitekerjük és 8 egyenlő részre vágjuk.
Minden rész egyik felébe egy éles késsel csíkokokat vágunk és a széleit megkenjük tojással.
A tölteléket 8 egyenlő részben rákanalazzuk a tésztalapokra, a vágott felülettel felül összehatjuk és egy villa fogai segítségével összenyomjuk, majd szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük. Végül megkenjük tojással és ízlés szerint szezámmagot is szórhatunk rá.
Előmelegített sütőben nagyjából 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »