Sajtos-sonkás-medvehagymás uzsonna recept

Hozzávalók:
- 1 cs levelestészta
- 10 dkg gépsonka
- 10 dkg (ementáli) sajt
- 1 kis csokor friss medvehagyma
- só és bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 csipet szezámmag
Elkészítése:
A sonkát vékony csíkokra, a medvehagymát apróra vágjuk, a sajtot pedig durvára reszeljük. Az egészet sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.
A sütőt előmelegítjük (alsó-felső) 200 fokra.
A tojást felverjük. A levelestésztát kitekerjük és 8 egyenlő részre vágjuk.
Minden rész egyik felébe egy éles késsel csíkokokat vágunk és a széleit megkenjük tojással.
A tölteléket 8 egyenlő részben rákanalazzuk a tésztalapokra, a vágott felülettel felül összehatjuk és egy villa fogai segítségével összenyomjuk, majd szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük. Végül megkenjük tojással és ízlés szerint szezámmagot is szórhatunk rá.
Előmelegített sütőben nagyjából 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »