Sajtos-sonkás-medvehagymás uzsonna recept

Hozzávalók:
- 1 cs levelestészta
- 10 dkg gépsonka
- 10 dkg (ementáli) sajt
- 1 kis csokor friss medvehagyma
- só és bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 csipet szezámmag
Elkészítése:
A sonkát vékony csíkokra, a medvehagymát apróra vágjuk, a sajtot pedig durvára reszeljük. Az egészet sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.
A sütőt előmelegítjük (alsó-felső) 200 fokra.
A tojást felverjük. A levelestésztát kitekerjük és 8 egyenlő részre vágjuk.
Minden rész egyik felébe egy éles késsel csíkokokat vágunk és a széleit megkenjük tojással.
A tölteléket 8 egyenlő részben rákanalazzuk a tésztalapokra, a vágott felülettel felül összehatjuk és egy villa fogai segítségével összenyomjuk, majd szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük. Végül megkenjük tojással és ízlés szerint szezámmagot is szórhatunk rá.
Előmelegített sütőben nagyjából 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »