Sajtos rudak recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 40 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál só
- 4-5 evőkanál tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejére
Elkészítése:
A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a margarinnal.
A reszelt sajtból kb 1 maréknyit félreteszek, a többit belekeverem a lisztbe. Tejfölt is teszek hozzá, annyit, hogy jól összeálljon a tészta. Puha tésztává gyúrom az egészet.
Vékonyra nyújtom, kb 5-6 mm vastagra, tojással lekenem a tetejét, reszelt sajttal megszórom, derelyemetszővel csíkokat vágok belőle és 180 fokon kb 20 percig sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









