Sajtos rudak recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 40 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál só
- 4-5 evőkanál tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejére
Elkészítése:
A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a margarinnal.
A reszelt sajtból kb 1 maréknyit félreteszek, a többit belekeverem a lisztbe. Tejfölt is teszek hozzá, annyit, hogy jól összeálljon a tészta. Puha tésztává gyúrom az egészet.
Vékonyra nyújtom, kb 5-6 mm vastagra, tojással lekenem a tetejét, reszelt sajttal megszórom, derelyemetszővel csíkokat vágok belőle és 180 fokon kb 20 percig sütöm.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »