Sajtos masni recept

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 150 g reszelt trappista sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A leveles tésztát kitekerjük a csomagolásból, ha házi, akkor 5-6 mm vastagra nyújtjuk, és a felesleges lisztet lesöpörjük róla. A tésztát megkenjük enyhén felvert tojással, majd egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal. Ezután a tésztát rövid időre hűtőbe tesszük, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.
A hűtött tésztát 1,5×5 cm-es téglalapokra vágjuk. A téglalapok két végét megfogva egy csavarintást végzünk rajtuk, majd a megcsavart darabokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
A sütőt előmelegítjük 230 fokra gőzös környezetben, és a sajtos csavartakat készre sütjük, amíg szépen megpirulnak.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »