Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos ropi recept

Sajtos ropi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2,5 bögre finomliszt (2,5 dl-es a bögre)
    • 20 dkg vaj
    • 1-2 tk só
    • 25 dkg reszelt sajt
    • 5 ek krémsajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • durva szemű só a szóráshoz

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálbe tesszük a vajjal, sóval, sajttal és a krémsajttal, majd jól összegyúrjuk. A tészta lágy lesz, de nem baj.

    Lisztezett felületen kb fél cm vastagra nyújtjuk, majd kb fél cm széles és 20 cm hosszú rudakra vágjuk.

    A ropikat sütőpapíros tepsibe tesszük egymás mellé közel, majd felvert tojással lekenjük és megszórjuk sóval.

    180 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá