Sajtos ropi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos ropi

Hozzávalók:

  • 2,5 bögre finomliszt (2,5 dl-es a bögre)
  • 20 dkg vaj
  • 1-2 tk só
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 5 ek krémsajt
  • 1 tojás a kenéshez
  • durva szemű só a szóráshoz

Elkészítése:

A lisztet egy tálbe tesszük a vajjal, sóval, sajttal és a krémsajttal, majd jól összegyúrjuk. A tészta lágy lesz, de nem baj.

Lisztezett felületen kb fél cm vastagra nyújtjuk, majd kb fél cm széles és 20 cm hosszú rudakra vágjuk.

A ropikat sütőpapíros tepsibe tesszük egymás mellé közel, majd felvert tojással lekenjük és megszórjuk sóval.

180 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.