Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos roló leveles tésztából recept

Sajtos roló leveles tésztából
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók

    A rolóhoz

    • 1 csomag leveles tészta

    A krémhez

    • 0,5 l tej
    • 5 evőkanál liszt
    • 25 dkg reszelt sajt (ementáli és füstölt sajt keveréke)
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg tömlős sajt
    • őrölt bors

    A díszítéshez

    • reszelt sajt

    Elkészítése

    A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejjel, majd tűzre tesszük, és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Amikor besűrűsödik, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Sóval és borssal ízesítjük, majd levesszük a tűzről, és kihűtjük.

    A kihűlt alaphoz hozzákeverjük a tömlős sajtot. A szoba-hőmérsékletű vajat külön habosra keverjük, majd fokozatosan a sajtos krémhez dolgozzuk, amíg sima, jól kenhető állagot kapunk.

    Közben elkészítjük a rolókat. A leveles tésztát kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 1 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat rolóformára tekerjük. A formákat nem szükséges kiolajozni, mert a tészta elegendő zsiradékot tartalmaz.

    A tésztát felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Teljesen kihűtjük.

    A kihűlt rolókat megtöltjük a sajtos krémmel. A végeiket reszelt sajtba nyomjuk, majd tálaljuk.

    Tipp

    A rolókat és a krémet érdemes külön elkészíteni, és csak tálalás előtt megtölteni, így a tészta biztosan ropogós marad. Ha markánsabb ízt szeretnénk, a füstölt sajt aránya növelhető a krémben.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek