Hozzávalók
A rolóhoz
A krémhez
A díszítéshez
Elkészítése
A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejjel, majd tűzre tesszük, és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Amikor besűrűsödik, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Sóval és borssal ízesítjük, majd levesszük a tűzről, és kihűtjük.
A kihűlt alaphoz hozzákeverjük a tömlős sajtot. A szoba-hőmérsékletű vajat külön habosra keverjük, majd fokozatosan a sajtos krémhez dolgozzuk, amíg sima, jól kenhető állagot kapunk.
Közben elkészítjük a rolókat. A leveles tésztát kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 1 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat rolóformára tekerjük. A formákat nem szükséges kiolajozni, mert a tészta elegendő zsiradékot tartalmaz.
A tésztát felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Teljesen kihűtjük.
A kihűlt rolókat megtöltjük a sajtos krémmel. A végeiket reszelt sajtba nyomjuk, majd tálaljuk.
A rolókat és a krémet érdemes külön elkészíteni, és csak tálalás előtt megtölteni, így a tészta biztosan ropogós marad. Ha markánsabb ízt szeretnénk, a füstölt sajt aránya növelhető a krémben.