Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos roló recept

Sajtos roló
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta (500g)
    • 1 kocka margarin
    • liszt
    • tej
    • 1 natúr krémsajt
    • kevés só
    • egy kevés bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Elsőként bemelegítjük a sütőt kb. 180-200 fokra. A tepsit kiolajozzuk vékonyan. A leveles tésztát kinyújtjuk vagy ha olyat vettünk ami feltekert akkor csak kicsomagoljuk és lisztezett deszkára fektetjük. Késsel elsőként függőlegesen olyan egy ujjnyi vastag csíkokat vágunk, utána hosszában félbevágjuk az egészet.

    Persze lehet nagyobbat kisebbet vágni, attól függően mekkorát szeretnénk enni, bár töltés szempontjából szerintem ez a méret jó.

    Az üres folpackos és alufóliás tekercsekre vagy fakanál nyelére sütőpapírt tekerünk. Én itt az utóbbit választottam.

    A tésztacsíkokat feltekerjük rá, mint a kürtős kalács sütésnél. Megkenjük tojással és a sütőben aranybarnára sütjük körülbelül 15 perc alatt. Figyelgetni kell.

    Elkészítjük a krémet:

    A kocka margarint feldaraboljuk és kis lángon elkezdjük melegíteni. Vigyázni kell nehogy megégjen! Ha már elolvadt akkor hozzáadunk 2 púpos evőkanál lisztet. Elkeverjük és kicsit pirítjuk, mint a rántást. végül is besamelt készítünk csak feldobjuk még egy kis sajttal. Ha kifehéredett egy kicsit elkezdjük felönteni tejjel, lassan mindig keveset és folyamatosan keverjük nehogy becsomósodjon. Tejszín állagot kell elérnünk. Ha ez megvan akkor belenyomjuk a sajtot és egy marék reszelt sajtot is teszünk bele. Megkóstoljuk,hogy mennyire sós és ha nem elég akkor meg sózzuk, egyébként borsozzuk. Ha elkezd sűrűsödni akkor elzárjuk alatta a lángot és félre tesszük. Nem kell teljesen besűríteni, mert amíg hűl akkor is sűrűbb lesz.

    Amire kihűl kicsit addig a tészta is megsül. Ha szükséges még egy kis tejjel hígítjuk a krémet. A rolókat nagyon óvatos mozdulatokkal szedjük le a fakanálról, mert törékeny. kicsit hagyhatjuk is rajta hűlni mielőtt megtöltjük.
    Ha minden kész és nem forró akkor nincs már dolgunk, mint sima csövű nyomózsákba tenni a krémet és mindegyik tésztát megtölteni gazdagon, majd a két végét reszelt sajtba mártani.
    Lehet kísérletezni különböző ízű sajtokkal is. Nagyon jó a chedar sajt is például vagy megbolondíthatjuk a besamelt ha egy marék parmezánt teszünk bele.
    Próbáljátok ki, megéri! Jó étvágyat hozzá! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá