Sajtos roló recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni
Krém:
- 8 dkg margarin
- 2 púpos ek liszt
- 3 dl tej
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg natúr tömlős sajt
- só, kevés fehér örőlt bors
Díszítés:
- 5-10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm széles csíkokra vágjuk és lekenjük enyhén felvert tojással.
A habroló csöveket kenőecsettel vékonyan lekenjük olajjal (nekem nincs habroló csövem, így alufólia gurigàt 7 cm darabokra vágtam, alufóliàval betekertem, sütés végeztével elraktam és újra hasznàlható).
A tésztacsíkokat kis átfedéssel rátekerjük a csövekre, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és 10-15 perc alatt készre sütjük.
A margarint felolvasztjuk egy edényben, majd elkeverjük a lisztet benne és zsemleszínűre piritjuk. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és sűrű krémmé főzzük.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a reszelt sajtot és a krémsajtot sóval, borssal ízesítjük és az egészet jól elkeverjük.
A rolókat megtöltjük a krémnel habzsák vagy kiskanál segítségével.
A végeit reszelt sajtba mártjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »