Sajtos roló recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni
Krém:
- 8 dkg margarin
- 2 púpos ek liszt
- 3 dl tej
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg natúr tömlős sajt
- só, kevés fehér örőlt bors
Díszítés:
- 5-10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm széles csíkokra vágjuk és lekenjük enyhén felvert tojással.
A habroló csöveket kenőecsettel vékonyan lekenjük olajjal (nekem nincs habroló csövem, így alufólia gurigàt 7 cm darabokra vágtam, alufóliàval betekertem, sütés végeztével elraktam és újra hasznàlható).
A tésztacsíkokat kis átfedéssel rátekerjük a csövekre, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és 10-15 perc alatt készre sütjük.
A margarint felolvasztjuk egy edényben, majd elkeverjük a lisztet benne és zsemleszínűre piritjuk. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és sűrű krémmé főzzük.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a reszelt sajtot és a krémsajtot sóval, borssal ízesítjük és az egészet jól elkeverjük.
A rolókat megtöltjük a krémnel habzsák vagy kiskanál segítségével.
A végeit reszelt sajtba mártjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »