Sajtos pogácsa Kata módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 350g tejföl
- 500g margarin
- 5 dkg élesztő
- 250 g (trappista) sajt
- 2 csapott ek só
- csipet cukor
- 1,5 dl dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejjel és a csipet cukorral felfuttatjuk.
A lisztbe keverjük a sót, a margarint elmorzsoljuk benne, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tojássárgákat, tejfölt, 15 dkg reszelt sajtot és jól összedolgozzuk, majd letakarva és duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, nyújtódeszkán kinyújtjuk amilyen nagyra csak tudjuk, majd összehajtogatjuk és újból kelesztjük. A hajtogatást még egyszer elvégezzük.
Végül kinyújtjuk kb 2-3 cm vastagra, majd tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk és tepsibe sorakoztatjuk.
Lekenjük a tojások enyhén felbert fehérjével, megszórjuk reszelt sajttal és 175 fokon aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »