Sajtos pogácsa Kata módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 350g tejföl
- 500g margarin
- 5 dkg élesztő
- 250 g (trappista) sajt
- 2 csapott ek só
- csipet cukor
- 1,5 dl dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejjel és a csipet cukorral felfuttatjuk.
A lisztbe keverjük a sót, a margarint elmorzsoljuk benne, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tojássárgákat, tejfölt, 15 dkg reszelt sajtot és jól összedolgozzuk, majd letakarva és duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, nyújtódeszkán kinyújtjuk amilyen nagyra csak tudjuk, majd összehajtogatjuk és újból kelesztjük. A hajtogatást még egyszer elvégezzük.
Végül kinyújtjuk kb 2-3 cm vastagra, majd tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk és tepsibe sorakoztatjuk.
Lekenjük a tojások enyhén felbert fehérjével, megszórjuk reszelt sajttal és 175 fokon aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









