Sajtos pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg reszelt sajt
- 3 dkg élesztő
- kb 1-2 dl tejföl
- 1 tk cukor
- só ízlés szerint
- 0,5 dl tej
A tetejere:
- 10 dkg reszelt sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A meglangyosított tejben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a sót és a reszelt sajtot, a felfuttatott élesztőt, majd a tejfölt fokozatosan hozzáadagolva összegyúrjuk.
Letakarva egy fél órát pihentetjük.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőlapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejüket tojássárgájával lekenjük és reszelt sajtot szórunk rá. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »