Sajtos pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 1 kis pohár tejföl (140 g)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg reszelt sajt
- 1 kávéskanál só
- 1 csomag sütőpor
Elkészítése:
A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint, 1 egész tojást és 1 tojás fehérjét, majd a sót, a tejfölt és 20 dkg reszelt sajtot.
Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.
Ezután a tésztát kb 4 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük 1 villával felvert tojássárgájával és megszórjuk a maradék sajttal.
A tésztát pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben közepesen takarék lángon szép aranyszínűre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »