Sajtos pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 1 kis pohár tejföl (140 g)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg reszelt sajt
- 1 kávéskanál só
- 1 csomag sütőpor
Elkészítése:
A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint, 1 egész tojást és 1 tojás fehérjét, majd a sót, a tejfölt és 20 dkg reszelt sajtot.
Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.
Ezután a tésztát kb 4 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük 1 villával felvert tojássárgájával és megszórjuk a maradék sajttal.
A tésztát pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben közepesen takarék lángon szép aranyszínűre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »