Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos pite recept

Sajtos pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
14 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg átszitált finomliszt
    • 18 dkg margarin
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 evőkanál 20 %-os tejföl
    • 1 csapott kávéskanál só

    A krémhez:

    • 1,5 dl tej
    • 3 dkg finomliszt
    • 10 dg teavaj
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 1 csapott kávéskanál pirospaprika
    • 1 mokkáskanál só

    A díszítéshez:

    • 5 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az átszitált liszttel elmorzsoljuk a margarint, megsózzuk és hozzákeverjük a a tésztához szükséges reszelt sajtot. Közepébe fészket készítünk, beleöntjük a tojás sárgákkal elkevert tejfölt, majd összegyúrjuk és 2 cipóba osztjuk.

    Fél órai pihentetés után igen vékonyra kinyújtjuk és villával megszurkálva laponként perem nélküli sütőlapon vagy tepsi hátán 180 fokon 8-10 perc alatt rózsaszínűre sütjük.

    A tejből és lisztből állandó keverés mellett masszát főzünk, kihűtjük. Gépi habverővel habosra verjük a vajat, majd kanalanként hozzáhabosítjuk a masszát, belekeverjük a reszelt sajtot, sózzuk paprikázzuk, két részre osztjuk.

    Az egyik tésztalapot megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a másik lapot, rákenjük a maradék krémet, reszelt sajttal megszórjuk és falatnyi kockákra vágva tálra helyezzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá