Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos perec recept

Sajtos perec
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 13 dkg reszelt sajt
    • 15 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 85 g 20 %-os tejföl
    • 1,5 tk só
    • 1 kk szódabikarbóna

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg reszelt sajt
    • szezámmag

    Elkészítése:
    A sót elkeverjük a liszttel és a szódabikarbónával, majd a margarint is hozzámorzsoljuk. A többi hozzávalót is hozzáadjuk a lisztes keverékhez és tésztát gyúrunk belőle. Fél órára hűtőbe tesszük, majd ketté vesszük a tésztát. 3 mm vastagra kinyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk. (A formát minden kiszúrás előtt lisztbe mártjuk.) A pereceket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a tojással és megszórjuk a szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá