Sajtos perec

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 13 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • 85 g 20 %-os tejföl
  • 1,5 tk só
  • 1 kk szódabikarbóna

Tetejére:

  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • szezámmag

Elkészítése:
A sót elkeverjük a liszttel és a szódabikarbónával, majd a margarint is hozzámorzsoljuk. A többi hozzávalót is hozzáadjuk a lisztes keverékhez és tésztát gyúrunk belőle. Fél órára hűtőbe tesszük, majd ketté vesszük a tésztát. 3 mm vastagra kinyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk. (A formát minden kiszúrás előtt lisztbe mártjuk.) A pereceket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a tojással és megszórjuk a szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.